Conferința Sf. Spiridon, Ediția a V-a, „Zorii Învierii”, despre lecția patimilor pentru omul contemporan organizată în data de 8 aprilie 2017, l-a avut ca invitat special, pentru a doua oară, pe părintele Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Valer Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sibiu.

 Conferința Sf. Spiridon, Ediția a V-a organizată în data de 8 aprilie 2017, l-a avut ca invitat special, pentru a doua oară, pe părintele Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Valer Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sibiu. Sala Teatrului de Vară Bacău s-a dovedit și de această data neîncăpător pentru numărul mare de dorinici să îl asculte pe părintele Constantin Valer Necula.

Părintele Constantin Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“ din Sibiu și este doctor „Magna Cum Laude” în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate, semnând, totodată, multiple studii în limba româna și în limbi străine – franceză, italiană, germană - precum și numeroase recenzii. A susținut peste 300 de conferințe în țară și în străinătate, participând la numeroase emisiuni de radio și de televiziune, atât la posturi naționale, cât și internaționale.

„Funcția umană în societate este să înfrumusețeze viața celorlalți”, spune preotul Necula, care în decembrie 2016, a primit Trofeul „Oamenii Timpului” 2016, la categoria „Diplomație publică”,  ca o recunoaștere a valorii prelegerilor, conferințele și dialogurile pe diferite teme susținute de către distinsul conferențiar universitar în toată țara.

Preotul Constantin Necula este recunoscut ca fiind una dintre cele mai prețuite și influente voci ale Bisericii, care prin prezențele sale publice și prin lucrările de specialitate, oferă o altă perspectivă asupra credinței și religiei în România, deschizând astfel noi direcții de gândire teologică.

La prima sa întâlnire cu publicul băcăuan, în cadrul Conferinței Sf. Spiridon ediția a III-a, din 12 decembrie 2015, pr. univ. dr. Constantin Valer Necula a electrizat, pur si simplu, sala arhiplină a Teatrului de Vara „Radu Beligan”, vorbindu-le celor peste 1500 de băcăuani prezenți la conferință, despre „Vindecarile Mântuitorului și vindecarea noastră”.

„Biserica este cea care propune farmacia de cuvinte cea mai de preț. Cuvintele pe care le propune Biserica pentru vindecarea nostră în Hristos sunt Credința, Nădejdea și Dragostea”, a spus părintele profesor, în cadrul celei de a III-a ediții a Conferinței organizate de Fundația și Farmaciile Sf. Spiridon. În cadrul aceleiași conferințe, care a durat până aproape de miezul nopții, părintele a răspuns unei avalanșe de întrebări venite din partea participanților.

„Numeroasele întrebări și solicitări venite din partea băcăuanilor, cu privire la revenirea părintelui Constantin Necula, ca invitat al Conferințelor organizate de Fundația și Farmaciile Sf Spiridon, ne-au determinat să programăm mai repede a V-a ediție. La nici două săptămâni de la anunțarea conferinței cu părintele profesor, sala de 1500 de locuri a Teatrului de Vară Radu Beligan, s-a dovedit deja neîncăpătoare.

Sub crezul nostru „Universului sănătății” pentru trup și suflet, această ediție a Conferințelor este darul pe care Fundația și Farmaciile Sf Spiridon, îl oferă băcăunilor în pragul Sărbătorii Floriilor.”, a spus, Andreea Ariton, farmacist coordonator, Farmaciile Sf. Spiridon

Organizată în Postul Paștelui ortodox, cu o săptămână înainte de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului Iisus Hristos, conferința cu titlul „Zorii Învierii. Lecția patimilor pentru omul contemporan” a fost un prilej de reflecție și întoarcere către sine și către valorile de bază ale credinței, pentru toți cei prezenți în sală.

„Postul Paștelui nu este altceva decât o perioadă de reafirmare a unor virtuți care păreau pierdute de poporul român, o națiune a cărei principală încercare este să se regăsească pe sine.", a afirmat părintele Constantin Necula.

La finalul Conferinței “Zorii Învierii” părintele Constantin Necula a răspuns întrebărilor din sală și a oferit autografe pe cărțile sale.

Toți participanții la conferință au primit gratuit ultima carte a parintelui Constantin Necula, în format electronic.

Deschiderea conferinței s-a făcut pe acordurile muzicale clasice, oferite publicului de cvartetul „Consonanțe” al  Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău.

Pentru a fi la curent cu proiectele fundației, abonați-vă la newsletter!
Email(*)
Introduceti adresa de email.